Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Klints Īstvuds - vienmēr gatavs!

Patiesi apbrīnojami! Tikko pabeidzis savu jaunāko filmu Invictus, amerikāņu kinoklasiķis, aktieris un režisors Klints Īstvuds, kurš 2010.gadā svinēs astoņdesmito dzimšanas dienu, jau šoruden sāks darbu pie nākamās filmas - Nākotnē/Hereafter.

Gluži kā komentēdams Latvijas valdības muļķību, slavenais režisors smejas: «Valstij strādājošs pensionārs ir ļoti izdevīgs - es taču maksāju lielus nodokļus tā vietā, lai Amerikas jaunā paaudze mani uzturētu kā vecu piepi. Mans tēvs vienmēr atgādināja: tikai regulārs darbs uztur možu garu.» Klints un otrs hiperaktīvais klasiķis Vudijs Allens, šķiet, sacenšas, kuram smeķīgāk sanāks īstenot dzīvē saukli: katru gadu pa jaunai filmai!

Īstvuda Invictus stāsta par reālu amizantu epizodi Dienvidāfrikas līdera Nelsona Mandelas dzīvē, kad Mandela (Morgans Frīmens) draudzējās ar DĀR labākās regbija komandas kapteini (Mets Deimons), kopīgi izvirzot utopisku mērķi - ar šā sporta veida palīdzību apvienot aparteīdā slīkstošo valsti. Jāpiezīmē, ka afroamerikāņu aktieris Frīmens nesen bija redzams Īstvuda filmā Miljons dolāru mazulīte (2004), un šī sadarbība nodrošināja aktierim Oskaru par labāko otrā plāna lomu. Kopumā filma saņēma četras ASV Kinoakadēmijas balvas - par labāko sieviešu lomu (Hilarijai Svonkai), labāko režisora darbu un gada filmas titulu.

Biogrāfiskā filma par Mandelu uz ASV ekrāniem iznāks 11.decembrī - akurāt Oskaru pretendentu sijāšanas sezonā. Īstvudam piederošā studija Malpaso, kas darbojas ar Warner Bros. zīmolu, ij neslēpj, ka filmai Invictus ir nopietnas izredzes nokļūt nominantu vidū (kā jau tas citstarp noticis ar tām piecām Īstvuda filmām, kas tapušas šajā gadu tūkstotī).

Savukārt Nākotnē solās būt īstens «žanra kino» - supernaturāls trilleris Sestā prāta stilā (M.Naita Šjamalana leģendārā filma, kurā savienojas mistika ar virtuozu kriminālintrigu), tajā galveno lomu piekritis tēlot Mets Deimons. Scenāriju sarakstījis viens no patlaban pieprasītākajiem Holivudas kinoliterātiem Pīters Morgans (Karaliene un Frosts pret Niksonu, kas Morganam sagādāja Oskara nomināciju).

Asiņaino trilleri Hereafter producē Stīvena Spīlberga studija DreamWorks, kura jau sadarbojusies ar Īstvudu epohālās kara drāmas, «japāņu diloģijas» tapšanā (Vēstules no Ivodzimas un Mūsu tēvu karogi). Spīlbergs komentāros ir lakonisks: «Man ir liels gods un laime, ka Klints atkal izvēlējies mūs. Studijas pienākums ir ļaut viņam strādāt ar pilnīgi brīvām rokām, jo Īstvuds ir patlaban vienīgais no vēl dzīvajiem zelta Holivudas veterāniem, kurš spēj pārsteigt. Vēl jo vairāk esmu sajūsmā, ka Klintu piesaistījis šis dramatiskais un noslēpumiem pilnais trilleris, kas viņam kā režisoram būs patīkams jauns izaicinājums.»

Rietumu kinoapskatnieki spriež, ka Morgana Frīmena un - jo vairāk - jaunuļa Meta Deimona izvēle lomām apliecinot šo aktieru augsto profesionālo kvalitāti, jo «ellīgais īgņa Klints» nemēdz atkārtoti strādāt ar tiem pašiem tēlotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?