Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kur likt mašīnu, ja pagalms jau pilns?

Rīgas dzīvojamo namu iekšpagalmi un piebraucamie ceļi pēdējos gados ar automašīnām pildījušies tik strauji, ka nu visiem spēkratiem vairs nav vietas un iedzīvotājiem nākas tos atstāt arī uz trotuāriem un zālienos. Pašvaldības policijai gan par to maza bēda, un tā turpina par šādiem pārkāpumiem piemērot sodus līdz 30 latiem, sūdzas rīdzinieki.

«Nebūs tā, ka policija ies garām un uz to nereaģēs,» uzsverot, ka likums jāpilda, teic Rīgas Pašvaldības policijas darbu uzraugošās Rīgas domes komitejas vadītājs Dainis Turlais (LPP/LC). Viņš gan atzīst, ka problēma jārisina, iespējams, būvējot jaunas automašīnu stāvvietas mikrorajonos, bet līdz tam aicina cilvēkus mašīnas atstāt «tur, kur drīkst».

Vēršas tiesā

Ilūkstes ielā pie Mēbeļu nama dzīvojošais Jurijs Lavriņenko par automašīnas novietošanu pie savas mājas, uzbraucot ar diviem riteņiem uz trotuāra, sodīts jau vairākkārt. «Sodīšanas mērķis ir, lai netiktu izdarīti atkārtoti pārkāpumi, bet kā lai rīdzinieki nepārkāpj noteikumus, ja nav kur mašīnu likt, fiziski nav,» viņš neizpratnē saka un piebilst, ka vēl pirms gada arī visas maksas stāvvietas bija pārpildītas.

Pašvaldības policija, kura kvītis izrakstīja, tā arī nav spējusi J. Lavriņenko pateikt, kā viņam rīkoties. Atbildi viņš nesaņēma arī trešdien administratīvajā tiesā, kurā vienu no sodiem apstrīdējis. Policijas pārstāvis uz sēdi pat nebija ieradies.

J. Lavriņenko tiesnešiem uzrādīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas vēstuli, kurā minēts, ka no 2005. līdz 2009. gadam valstī reģistrēto automašīnu skaits pieaudzis par 34% jeb 304 783 vienībām un nu jau pārsniedz miljonu. Viņaprāt, tas ir pietiekams pamatojums, lai iedzīvotāji drīkstētu atstāt automašīnu arī uz ietves. Ceļu satiksmes noteikumi jau tagad pieļauj iespēju, ja stāvvietas ir aizņemtas, dzīvojamās zonās transportlīdzekļus novietot vietās, kur tas netraucē iet gājējiem vai braukt ar citiem pārvietošanās līdzekļiem. Tiesa spriedumu pasludinās nākamnedēļ.

Atlaides pensionāriem

Policijas pārstāve Inese Tīmane gan noliedz, ka kārtībnieki intensīvi soda šoferus par neatļautu spēkratu novietošanu pie dzīvojamām mājām ārpus centra. Policisti uz šādiem gadījumiem reaģējot tikai pēc iedzīvotāju sūdzībām par kustības traucējumiem.

«Kaut kādā veidā tas būs jārisina,» situāciju par normālu neuzskata domes Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītāja p. i. Vadims Baraņņiks (SC), kurš par problēmu sen ir informēts, bet komitejā tā nav skatīta. Pēc Dienas intereses viņš gan sola uzdot par šo jautājumu padomāt Satiksmes departamenta vadībai un izpilddirekciju darbiniekiem.

V. Baraņņiks informē, ka tuvākajā laikā deputāti izskatīs iespēju uz pusi samazināt mēneša maksu pensionāriem par stāvvietas izmantošanu dzīvesvietas tuvumā Rīgas centrā. Iedzīvotāju kartes cena svārstās no 20 līdz 60 latiem atkarībā no konkrētās vietas, bet domnieks Jānis Ādamsons (SC) iepriekš norādījis, ka «nav normāli, ka gan miljonāram, gan pensionāram jāmaksā viena un tā pati nauda».

Pašvaldībai būs jāizdomā, kā izvairīties no tā, ka citi iedzīvotāji mašīnu pārreģistrē uz radu vai draugu vārda, lai saņemtu atlaides. «Baidos, ka mums parādīsies daudz pensionāru ar poršiem un mersedesiem,» bilst V. Baraņņiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?