Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Lietderīgs pēriens

Gandrīz uzveikta viena no četrām komandām, kuru kopš 1992.gada nav izdevies uzveikt ne reizi, un sasniegts rezultativitātes antirekords - tāda bijusi Latvijas basketbola valstsvienības statistiskā bilance pārbaudes turnīrā Atēnās.

Dramatiskajam zaudējumam mačā ar Serbiju (93:97 otrajā pagarinājumā) sekoja sagrāve spēlē ar Grieķiju (52:80; iepriekš mazākais gūto punktu skaits fiksēts 2006.gada 31.augustā Šibenikā pret Horvātiju - 56:84). Turnīra uzvarētāji piektdien vēlu vakarā noskaidrojās spēlē Grieķija - Serbija. Latvijas komanda sestdien atgriežas mājās, bet jau pirmdien dosies uz Efes Pilsen Pasaules kausa izcīņas turnīru Ankarā.

Atēnu turnīra psiholoģisko bilanci labi raksturo galvenā trenera Ķēstuša Kemzūras vārdi par «laikus saņemto signālu» un «nepieciešamību izdarīt pareizus secinājumus». Valstsvienības nesenajā vēsturē ir vismaz divi piemēri, ka tieši caur pamatīgas sakāves sāpēm tika bruģēts ceļš uz svarīgām uzvarām. Tā bija 2001.gada rudenī ar Lietuvu (sveiciens tagadējam grieķu trenerim Jonam Kazlauskam!) un 2007.gadā ar horvātiem. Ja mūsu komanda vispār uz kaut ko ir spējīga, tad Eiropas čempionātā ar Grieķiju būs darīšana otrajā posmā un Atēnu spēles rezultātam varētu būt pavisam cits efekts, nekā izskatās šodien. Bet, pirms sapņot par tik augstām lietām, vispirms jāizdara tas, uz ko norāda treneris, - jāpieceļas no nokdauna un jādodas tālāk. Proti, jābūt fiziski un mentāli stipriem laukumā, nevis tikai vārdos pie bāra letes vai kazinčika galda.

Tikpat svarīgi būs tikt galā ar līdzšinējo pārbaudes spēļu sportisko bilanci, kas uzrādījusi gana nopietnus defektus komandas spēlē. Šai ziņā pat labi, ka Atēnās komanda neieslēdza tos psiholoģiskos dzinējus, kas palīdzēja panākt lūzumu Rīgas mačā ar Lietuvu. Tie lai paliek rezervē oficiālajiem mačiem, kad, jācer, vismaz Latvijas aizsardzībai nevarēs pārmest agresivitātes un pašatdeves trūkumu. Taču uzbrukumam ar gribēšanu vien nepietiks - vajadzēs arī saprašanu un varēšanu.

Abi faktori ir cieši saistīti. Pagaidām nav nozīmes mesties izķidāt Kemzūras taktisko koncepciju, ja Latvijas komandai allaž būtiskais snaiperu postenis līdz šim bijis patukšs. Kad ierasto precizitāti atgūs slimības dēļ no treniņu ritma izkritušais Kristaps Janičenoks un (ja) atgriezīsies Sandis Valters, visa uzbrukumu konstrukcija izskatīsies pavisam citādi. Tas pats sakāms arī par «ceturtā numura» pozīciju. Pagaidām Kaspars Bērziņš kārtējo reizi nesteidzas attaisnot cerības un «potenciālā NBA spēlētāja» reputāciju, spiežot trenerus biežāk turēt laukumā duetu Biedriņš/Kambala ar visiem no tā izrietošajiem plusiem un mīnusiem.

Jācer, ka Rolanda Freimaņa aktīvā (un samērā veiksmīgā) izmantošana mačā ar Serbiju būs gana skaidrs mājiens Bērziņam, ka beidzot jāieslēdz pilna jauda, citādi it kā drošā vieta sastāvā var sašķobīties.

Līdz Eiropas čempionātam vēl ir 15 dienu un vismaz četras pārbaudes spēles. Darba daudz, bet laiks vēl ir.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Latvijas valstsvienība Atēnās
Ar Serbiju 93:97 (16:14, 33:35, 54:56, 73:73, 84:84)

Ar Grieķiju 52:80 (12:26, 27:45, 40:68) K.Valters (2+8), Blūms (9+5), Šķēle (14+4), Janičenoks (16+2), Vītols (2+3), Štālbergs (6+2), Bērziņš (8+5), Freimanis (0+2), Helmanis (2+0), Kambala (18+9), Biedriņš (16+12)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?