Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

LZS novērš nemierus, pārliecināti iet uz vēlēšanām

Vienojusies ar iekšējiem nemiera cēlājiem, kas bija sākuši vākt parakstus par izmaiņām partijas spicē, Latvijas Zemnieku savienības (LZS) vadība sestdien kongresā īstenoja apņemšanos galveno uzmanību veltīt programmatiskiem jautājumiem, ar kuriem pieteikt sevi 10. Saeimas vēlēšanās. LZS līderis Augusts Brigmanis paredz, ka nākamajā Saeimā būs pārstāvēti tikai trīs vai četri politiskie spēki, un Zaļo un zemnieku savienība varētu iegūt ap 20% balsu. Viņš par izaicinājumu nosauca darbu Valda Dombrovska (JL) mazākuma valdībā, nelolojot lielas cerības, ka tā varētu kļūt par vairākuma valdību.

LZS ir ap 1700 biedri. Uz kongresu bija izvirzīti 296 delegāti, un visi arī bija ieradušies. Pārsteigums bija tas, ka kongresu atklāja LZS jauktais koris, kas ir izveidots pērn augustā, un kura dibināšanas iniciatore ir Saeimas deputāte Dagnija Staķe, bet diriģenti - politiķes meita Marta Ozola un viņas vīrs Cosmos dalībnieks Jānis Ozols. A. Brigmanis, atgādinot, ka ZZS pērn uzvarēja pašvaldību vēlēšanās un ieguva 397 deputātu mandātus, gandarīts piebilda, ka «norietošās saules oranžo krāsu ir nomainījusi zaļā krāsa».

LZS ir lielākā ZZS dalīborganizācija, kas veido apvienību kopā ar Latvijas Zaļo partiju un ir noslēgusi sadarbības līgumu ar reģionālo partiju Latvijai un Ventspilij, kuru pārstāvji arī sveica kongresa delegātus. No valdības partijām apsveikumu bija atsūtījis tikai Tēvzemei un brīvībai/LNNK priekšsēdis Roberts Zīle. Jau rakstīts, ka partiju pasūtītie pētījumi liecina par ZZS un TB/LNNK saderību. Vairāki kongresa delegāti Dienai atzina, ka viņiem nebūtu iebildumu pret sadarbību ar tēvzemiešiem, lai gan pašlaik ZZS jūtas tik spēcīga, ka tai nav nepieciešams vēl ar kādu apvienoties. Ar TB/LNNK varētu slēgt tādu līgumu, kāds ir ar Ventspils partiju, Dienai pieļāva LZS ģenerālsekretārs Indriķis Putniņš.

Izmaiņas partijas organizatoriskajā struktūrā tiek apsvērtas pēc Anda Kļaviņa un Gunta Vilnīša sāktās parak-stu vākšanas pret vadību, taču kongresā paraksti netika iesniegti un A. Brigmanim, kurš ir amatā jau 10 gadus, ļaušot nostrādāt līdz pilnvaru beigām 2011. gada martā. Abi parakstu vācēji Dienai apstiprināja, ka lielāko daļu no viņu ierosinājumiem A.Brigmanis ir solījis ņemt vērā, izņemot prasību, ka LZS valdē nedrīkst būt Saeimas deputāti un ministri. Priekšlikumi ir saistīti galvenokārt ar komunikācijas uzlabošanu starp LZS biedriem un vadību. A.Brigmanis teica, ka plānots izveidot partijas uzticības tālruni, uz kuru biedri varēs zvanīt, un, visticamāk, šos zvanus pieņems pirmais LZS līderis Aivars Berķis.

A. Brigmanis aicināja pāriet uz jaunu ekonomisko modeli, kas būtu balstīts uz zināšanām, jaunradi, augstu nodarbinātību un labklājību. Lai to nodrošinātu, ir nepieciešamas papildu investīcijas izglītībā, kā arī jāveicina vietējā un starptautiskā kooperācija. LZS aicina paredzēt progresīvo ienākumu nodokli, iedzīvotāju ienākumiem to piemērojot no summas, kas ir lielāka par 1000 latiem. LZS piedāvā samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmi individuālajiem uzņēmumiem, zemnieku un zvejnieku saimniecībām, saimnieciskās darbības veicējiem no 25% uz 15%. Partija vēlas panākt, lai zemnieku saimniecības varētu pārreģistrēties kā uzņēmumu ienākumu nodokļu maksātājas. Zaļo un zemnieku savienība neatkāpsies arī no tā, ka Latvijā ir nepieciešams izveidot otrā līmeņa reģionālās pašvaldības ar ne mazāk kā deviņiem apriņķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?