Mācības ar reibinoša dzērie na glāzi rokā
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Kur apgūt vīna zinības
Latvijas Vīnziņu asociācijas kursi.
Visnopietnākā pieeja. 10 nodarbību cikls. 12-15 cilvēku grupas tiek
komplektētas divreiz gadā. Kursi pamatā domāti ar vīna nozari
saistītiem profesionāļiem, taču var nākt ikviens. Ls 150 (iekļauta
maksa par vīniem, uzkodu nav).
Vīna studijas
Vīna skola. Plašs piedāvājums, pēc piecu nodarbību
pamatcikla var turpināt apmeklēt atsevišķas tematiskās nodarbības.
12-18 cilvēku grupas. Viena nodarbība - Ls 25, piecas - Ls 125,
desmit - Ls 199 (iekļauta maksa par vīniem, uzkodām, mācību izdales
materiāliem).
Apmācību uzņēmuma LatConsul
kursi. Sešu nodarbību cikls. Ls 138 + PVN (iekļauta maksa
par vīniem, uzkodām, mācību izdales
materiāliem).
Portāla Cetrassezonas.lv Vīna
skola. 10 nodarbību cikls. Ls 25 par nodarbību (iekļauta
maksa par vīniem un otro ēdienu).
Kas par vīnu jāzina ikvienam
Par vīna baudītāju un novērtētāju var kļūt ikviens. Galvenais -
jābūt interesei, jāatmet aizspriedumi, tomēr jāuzticas
savai tā brīža garšas sajūtai, gaumei. Visa teorija
jāpārbauda uz savām garšas kārpiņām.
Garšas sajūta gan
ir ļoti labi attīstāma. Tā atkarīga no tā, cik bieži vīns
tiek dzerts, vai ar vīnu esat uz tu vai uz jūs. Latvijas vīna
baudītājiem attīstība parasti notiek virzienā no pussaldajiem
vīniem uz sausajiem.
Vīna garšu ietekmē arī glāzes
forma, jo atkarībā no tās vīns mutē ieplūst, trāpot uz
dažādiem mēles sektoriem - saldā, sāļā, rūgtā vai skābā.
No vīna etiķetes var uzzināt diezgan daudz -
reģionu, vīna stilu, ražotāju. Ja ir priekšzināšanas, no šīs
kombinācijas var izsecināt vēl daudz ko vairāk. Tiesa, tas nav
gluži iesācēja līmenis.
Jo vecāks vīns, jo labāks? Ne
vienmēr. Katram vīnam atkarībā no reģiona, attiecīgā gada
ražas utt. ir savs mūža ilgums. Tas noveco, līdz mirst tāpat kā
cilvēks.
Saskaņojot vīnu ar ēdienu, jāsavieno ne vien
to galvenie aromāti, bet arī faktūra, raugoties, lai tie
viens otram netraucē, bet papildina. Maigas faktūras ēdienu stiprs
vīns «samīdīs». Jūras veltēm piestāv baltvīns, gaļai - sarkanvīns.
Viens no būtiskākajiem vīna baudīšanas elementiem ir
laba kompānija. Tas ir sociāls dzēriens, vīnu dzerot,
cilvēks kļūst pozitīvāks, nekā lietojot stipro alkoholu.
Avots:
V. Grandāne un V. Grīnbergs.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri