Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 17. novembris
Uga, Hugo, Uģis

Mācības ar reibinoša dzērie na glāzi rokā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur apgūt vīna zinības

Latvijas Vīnziņu asociācijas kursi. Visnopietnākā pieeja. 10 nodarbību cikls. 12-15 cilvēku grupas tiek komplektētas divreiz gadā. Kursi pamatā domāti ar vīna nozari saistītiem profesionāļiem, taču var nākt ikviens. Ls 150 (iekļauta maksa par vīniem, uzkodu nav).
Vīna studijas Vīna skola. Plašs piedāvājums, pēc piecu nodarbību pamatcikla var turpināt apmeklēt atsevišķas tematiskās nodarbības. 12-18 cilvēku grupas. Viena nodarbība - Ls 25, piecas - Ls 125, desmit - Ls 199 (iekļauta maksa par vīniem, uzkodām, mācību izdales materiāliem).
Apmācību uzņēmuma LatConsul kursi. Sešu nodarbību cikls. Ls 138 + PVN (iekļauta maksa par vīniem, uzkodām, mācību izdales materiāliem).
Portāla Cetrassezonas.lv Vīna skola. 10 nodarbību cikls. Ls 25 par nodarbību (iekļauta maksa par vīniem un otro ēdienu).

Kas par vīnu jāzina ikvienam

Par vīna baudītāju un novērtētāju var kļūt ikviens. Galvenais - jābūt interesei, jāatmet aizspriedumi, tomēr jāuzticas savai tā brīža garšas sajūtai, gaumei. Visa teorija jāpārbauda uz savām garšas kārpiņām.
Garšas sajūta gan ir ļoti labi attīstāma. Tā atkarīga no tā, cik bieži vīns tiek dzerts, vai ar vīnu esat uz tu vai uz jūs. Latvijas vīna baudītājiem attīstība parasti notiek virzienā no pussaldajiem vīniem uz sausajiem.
Vīna garšu ietekmē arī glāzes forma, jo atkarībā no tās vīns mutē ieplūst, trāpot uz dažādiem mēles sektoriem - saldā, sāļā, rūgtā vai skābā.
No vīna etiķetes var uzzināt diezgan daudz - reģionu, vīna stilu, ražotāju. Ja ir priekšzināšanas, no šīs kombinācijas var izsecināt vēl daudz ko vairāk. Tiesa, tas nav gluži iesācēja līmenis.
Jo vecāks vīns, jo labāks? Ne vienmēr. Katram vīnam atkarībā no reģiona, attiecīgā gada ražas utt. ir savs mūža ilgums. Tas noveco, līdz mirst tāpat kā cilvēks.
Saskaņojot vīnu ar ēdienu, jāsavieno ne vien to galvenie aromāti, bet arī faktūra, raugoties, lai tie viens otram netraucē, bet papildina. Maigas faktūras ēdienu stiprs vīns «samīdīs». Jūras veltēm piestāv baltvīns, gaļai - sarkanvīns.
Viens no būtiskākajiem vīna baudīšanas elementiem ir laba kompānija. Tas ir sociāls dzēriens, vīnu dzerot, cilvēks kļūst pozitīvāks, nekā lietojot stipro alkoholu.
Avots: V. Grandāne un V. Grīnbergs.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?