Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Maciņš plānāks nekļūšot

Sliktāk kā pagājušajā sezonā noteikti nebūs - vaicāts par izdzīvošanu smagajos ekonomiskajos apstākļos, hokeja līdzjutējus mierina Rīgas Dinamo ģenerāldirektors Zigmārs Priede. Uz otro Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu Dinamo raugās optimistiski. Vairāk nekā pusi no budžeta atkal veidos gāzes kompānijas Itera Latvija pienesums. Pārējo sponsoru piesaistīšanā šī vasara esot bijusi ražīgāka nekā naudas meklējumi visas pagājušās sezonas garumā. Gatavošanos sezonai Dinamo oficiāli sāks 23.jūlijā. Pirmā KHL sezonas spēle 12.septembrī.

Izdevumi samazināti

Veiksmīgā naudas piesaistīšana nebūt nenozīmē, ka Dinamo palielināsies arī izdevumi. Tieši otrādi - kluba vadītāji veikuši optimizācijas pasākumus. «Vispirms jau esam diezgan būtiski samazinājuši spēlētāju algas. Tāda ir arī līgas kopējā politika, lai klubu gada budžetā hokejistu algu sadaļa kļūtu samērīga ar pārējiem izdevumiem,» ietaupījumus uzskaita Z.Priede. Summas kluba vadītāji neatklāj. Pēc Dienas rīcībā esošās informācijas, dažiem spēlētājiem, kuri tika izlikti redrāftā un kurus varēja izvēlēties citi līgas klubi, Dinamo piedāvāja algas samazinājumu no 8000 uz 4000 eiro mēnesī, daži pamatsastāva spēlētāji izjutīs samazinājumu no 12 000 uz 10 000 eiro.

Pēc Z.Priedes teiktā samazinājums skāris arī administratīvās izmaksas un mārketingu. Tomēr līdzjutējiem nevajagot bažīties, ka pirms spēles un starplaikos organizētie pasākumi zaudēs savu pievilcību. «Tā dēvētie pirmsspēles šovi noteikti būs, nedaudz savādāki nekā pērn, bet ne mazāk atraktīvi.» Biļešu cenas Z.Priede pagaidām nenosauc. Jāsagaidot vēl atbildes no vairākiem atbalstītājiem, lai precīzāk varētu ieskicēt nākamās sezonas tāmi. «Viens gan ir skaidrs, ka biļešu politika mainīsies. Būs vairāk diferencētas cenas, ņemot vērā sēdvietas konkrētajā sektorā un izvērtējot spēles svarīgumu.»

Latvijas tirgus apstākļos potenciālo atbalstītāju loks nav nemaz tik liels. «Lielie spēlētāji» visiem ir labi zināmi, un lielākā daļa naudas prasītāju klauvē pie vienām un tām pašām durvīm. Tomēr Dinamo varētu būt zināmas priekšrocības, jo uz pārējo Latvijas klubu fona hokeja dižkomanda pašreiz ir uz pacēluma viļņa. Par Dinamo, kurā tagad spēlēs arī viens no visu laiku labākajiem Latvijas hokejistiem Sandis Ozoliņš, daudz raksta un runā, tāpēc arī naudas devējiem šis projekts ir saistošāks.

Dinamo drīzumā plāno iepazīstināt ar jaunu pieeju ieņēmumu palielināšanā. Projekts top sadarbībā ar Latvijas uzņēmumiem. Izvēloties Latvijas preci, uz kuras būs Rīgas Dinamo simbolika, pircēji dos savu artavu Dinamo budžeta palielināšanā. Pārskatāmā nākotnē uz lieliem plusiem gan esot naivi cerēt. «Mūsu mērķis ir bezdeficīta budžets,» uzsver Z.Priede.

A/s Dinamo Rīga padomes priekšsēdētāja vietnieks, Itera Latvija šefs Juris Savickis atklāj, ka otrajā sezonā komandas budžets būs no 10 līdz 15 miljoniem ASV dolāru. Pusmiljonu latu prasīs otrās komandas Dinamo/Juniors uzturēšana, kur trenēsies un spēlēs nākamie dinamieši, kā arī tie spēlētāji, kuri konkrētajā brīdī neiekļūs pirmajā komandā.

Aiz Dinamo lejupslīde

Nākamajā līmenī aiz Dinamo situācija Latvijas hokejā ir krasi pasliktinājusies. Darbības izbeigšanu apsver ASK/Ogre un Rīga-2000, klubi, kuri pēdējā desmitgadē Latvijas čempionātā regulāri cīnījās par visaugstākā kaluma medaļām. «Tik mazā valstī kā Latvija ar pašreizējām ekonomiskajām tendencēm nevienā sporta spēlē nebūs vairāk par vienu labi attīstītu profesionālu klubu. Neesam tik bagāti, lai veidotu spēcīgus vietējos čempionātus. Manuprāt, Dinamo ceļš būtu ejams arī citos sporta veidos,» uzskata Rīgas-2000 valdes loceklis un ilggadējais kluba prezidents Viesturs Koziols.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?