Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Melnie diegi

Par manu vasaru vislabāk stāsta zilumi uz kājām, rokām un citur. Pirmos šovasar guvu mediju spēlēs, kur neizdevās uzlabot pērno velobraukšanas rezultātu, tomēr pie medaļas tiku. Izmēģināju arī ietīšanos virvē līdz zodam. Nu patīk man daba un cilvēki kustībā, nevis rāmā romantikā! Grāmatas lasīšu ziemā, sūkājot pašas lasītās un sasaldētas avenes.

Šo vasaru gan mēru nevis zilumos, bet miežagraudos. Kad divas dienas, sviedriem plūstot, saulē biju spēlējusi volejbolu un futbolu jeb, kā teica kāds skatītājs, «zibsnījusi pa laukumu», pēcāk metusies aukstā upē un gulējusi ļoti maz, pamodos ar miežagraudiem abos acu iekšējos kaktos. Sūri! Pirms pusgada miežagrauda ārstēšana izmaksāja ap 40 latu, bija jālieto antibiotikas. Uz pasauli raudzījos caur strutām. Ārsts teica: ja tas atkārtosies, būs jāgriež un tas maksās vairāk par Ls 40. Tāpēc gribēju miežagraudu pieveikt sākuma stadijā un lūdzu draugiem aizvest mani uz Pļaviņu medicīniskās palīdzības punktu. Mani ieraudzījusi, mediķe teica: «Pakasi ar mazo pirkstiņu no auss sēru un ieberzē acī.» Samulsu, taču izdarīju to. Ieminējos, ka man ar acīm allaž bijušas ķibeles, tāpēc ar ausu sēru vien nepietiks. Varbūt kādu ziedi vai pilienu? Atnāca otra mediķe un sirsnīgi ieteica: «Apsien ap trešo un ceturto pirkstu melnu diegu astotniekā. Palīdzēs.» Pateicos un smejoties devos uz auto. Tā teikt, brauc nu mājās, meit, un gaidi miežagraudu ražu. Atradusi iemeslu, kad lūgt ārstu palīdzību.

«Ja sērs pašas ausīs beidzas, nāc, pabaksties pa mūsējām,» draugi smējās, tomēr pēc mirkļa prātoja, kā mediķi var ieteikt melnus diegus, nevis izrakstīt zāles. Tā kā graušanu acīs tomēr gribējās mazināt, draugu pavadībā devos atpakaļ. Koķetējām tik ilgi, kamēr pilienus izrakstīja. Prasīju, lai apsien melnos diegus, ja jau tos ieteica, taču diega ārstiem nebija. Arī vairākos Pļaviņu veikalos svētdienā diegu neatradām. Svinību vietā tiku pie sarkana diega, apsēju ap abu roku trešo un ceturto pirkstu. Pēc kāda laika apsēji sāka izstaipīties un slīdēt nost, tāpēc draugi rosināja doties pie Pļaviņu mediķiem uz pārsiešanu. Tā vietā tomēr izvēlējos Rīgas acu ārstu, kurš, ieraudzījis ap pirkstiem melnos diegus, nopūtās: «Jā, sērs var līdzēt, taču melnā maģija gan ne.» Nospriedām, ka tautas medicīna drīz vien plauks un zels, tāpēc veselības ministrei Baibai Rozentālei varētu uzdāvāt lielu melnā diega baķi. Lai izdāļā slimnīcās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?