Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Svētdiena, 17. novembris
Uga, Hugo, Uģis

Neēšana - tikai redzamā gavēņa daļa

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
:D
:
Seksu arī nedrīkstot :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Fakti par gavēni

Katoļu un luterāņu baznīcā gavēnis sākās Pelnu trešdienā, 9. martā, un ilgst līdz 23. aprīlim.
Pareizticīgo baznīcā gavēnis sākās 7. martā un ilgst līdz 23. aprīlim.
Kristīgajā pasaulē Lieldienas šogad svin 24. aprīlī.
40 dienu ilgajā gavēņa kalendārā netiek ierēķinātas svētdienas.

Gavēņa receptes

Rupjmaizes, tomātu un siera salāti
150 g Rankas rupjmaizes, 1 tomāts, 200 g Krievijas siera, 3 vārītas olas, 2 ķiploka daiviņas, dilles, 15% skābais krējums, sāls, pipari u. c. garšvielas
Maizi sagriež kubiciņos un uz pannas sviestā apgrauzdē kopā ar sasmalcinātiem ķiplokiem. Sieru sagriež apmēram centimetru lielos kubiciņos, arī tomātu un olas sagriež kubiciņos. Dilles sakapā. Visu sajauc kopā un samaisa ar krējumu. Salāti gatavi!

Lēcu un šampinjonu sautējums
Ber katlā nemērcētas lēcas (var arī iepriekš izmērcēt), pārlej ar ūdeni, lai ūdens būtu divas reizes vairāk nekā lēcu, un sautē uz lēnas uguns. Tikmēr pannā apcep šampinjonus un sīpolus. Apmēram pēc stundas lēcas jau ir pamīkstas. Pieber nelielu sauju rīsu, pievieno apceptos šampinjonus un sīpolus. Sautē, kamēr viss mīksts, beigās pievieno sarīvētu ķirbi un vēl nedaudz pasautē. Vienīgā garšviela, ko lieto, ir sāls. Produktu daudzums atkarīgs no ēdēju skaita vai gatavotāja ieskatiem. Ēdiena sastāvdaļas var variēt, piemēram, nelikt rīsus vai ķirbi, pievienot citus dārzeņus.

Zivs piena un dārzeņu mērcē
400 g saldētas zivs filejas. 100 g cukini. 100 g zaļo zirnīšu, piens, dilles
Pienā liek gabaliņos sagrieztu zivi, vāra. Pieber kubiciņos sagrieztu cukini, zaļos zirnīšus, sāli un dilles. Pavāra un iebiezina ar miltu tumi (miltus sajauc ar aukstu ūdeni). Mērci var pasniegt kopā ar makaroniem, vārītām pupiņām, lēcām u. c.
Sandijs Volinskis, Rīgas arhibīskapa un kūrijas pavārs

Ķirbju salāti
Izvēlas garšīgu ķirbi un sagriež kubiciņos. Ņem ābolus tādā pašā daudzumā, cik ir ķirbja, un arī sagriež kubiciņos. Sajauc kopā, pievieno medu saldumam, sasmalcinātas cidonijas un/vai biezu dzērveņu sulu - skābumam. Uzrīvē muskatriekstu, pārkaisa ar kanēli. Visu sajauc un liek salātu bļodā. Garnē ar sasmalcinātiem lazdu riekstiem un valriekstiem.
Priesteris Andris Priede

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?