Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Palicis Latvijā bez ģimenes, zēns pakaras

Viņš atbildēja, ka viņam esot brīvdiena un ka viņam iet labi. Nevarēja manīt, ka viņam ir kaut kas tāds padomā, - pārsteigta ir Arta (16; vārds mainīts) bijusī skolasbiedrene. Viņa puisi satikusi pirmdien Grobiņā uz ielas, izbrīnījusies, kāpēc Artis neatrodas skolā. Skrundas arodvidusskolā Artis nebija redzēts kopš Lieldienām, vēl pagājušajā nedēļā viņš klases audzinātājai teica, ka slimo, bet pirmdien vairs uz viņas zvaniem neatbildēja. Otrdien dienas vidū viņš atrasts pakāries drauga dzīvoklī.

Dzīve nelutināja

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Jolanta Knīse stāsta - informāciju par jaunieša nāvi policija saņēmusi otrdien ap pulksten 14, sākts kriminālprocess. Kādēļ puisis mēnesi pirms savas 17 gadu dzimšanas dienas atņēmis sev dzīvību, nesaprot ne Dienas uzrunātie Arta draugi, ne bāriņtiesa. Visi gan saka - dzīve puisi nebija lutinājusi.

«Man ir emocionāli ļoti grūti runāt, vēl pirms gada es kopā ar viņu sēdēju pie datora, meklējām internetā, kur viņš varētu turpināt mācīties,» atceras Egita Mazure-Mago, Grobiņas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja. Pērn pavasarī Artis pabeidzis 9. klasi Vaiņodes internātskolā, viņš izvēlējies mācīties būvniecības specialitātē Skrundas arodvidusskolā.

Pirmā kursa sākums bija diezgan smags, vienreiz skolā bijušas problēmas ar disciplīnu, tāpēc bija grūtības saņemt Eiropas Savienības fondu stipendiju. Arodskolas direktore Rūta Ēķe saka - otrais semestris bija krasi atšķirīgs, Artis kļuvis atvērtāks, gaišāks, arī mācībās ļoti saņēmies. «Mums ļoti palīdzēja bāriņtiesa un sociālais dienests,» saka direktore.

Tiesa, Latvijā puisim nebija daudz radinieku palicis. Viņa mamma mirusi, tēvs pirms laika pārvācies dzīvot uz ārzemēm pie puiša māsas, tādēļ Artis nodots savas radinieces gādībā. Sociālais dienests ģimenei esot pirms laika palīdzējis, jo «ģimene pieticīgi dzīvoja», stāsta E. Mazure-Mago. Draugi pieļauj, ka puisis ģimenes locekļu prombūtni pārdzīvojis, tiesa, neesot to izrādījis. Draugi padzirdējuši, ka puisim ar kādu no radiniekiem nesen bijis strīds, taču netic, ka tas būtu iemesls doties nāvē.

«Viņš bija labākais cilvēks. Vienmēr bija optimists, jautrs, foršs zēns, nevaru pat iedomāties, kāpēc [tā notika]. Mēs vēl sarakstījāmies un domājām kopā svinēt Jāņus,» Dienai norāda Arta laba draudzene. Arī diezgan spītīgs un spurains, saka citi draugi. Pamatskolas laikā viņš mēdza runāt pretī skolotājiem, pat diezgan neiecietīgi.

Solīja, ka būs skolā

Skrundas arodvidusskolas direktore saka - pēdējā laikā skolā neesot manīts, ka Artis būtu depresīvs vai nomākts. «Taču neizslēdzu, ka varbūt viņam traucēja dzīvot kaut kas tāds, kas notika Lieldienu laikā,» viņa saka. Kas tas varēja būt, viņa nezina.

Puisis skolā neesot rādījies jau trīs nedēļas. Vēl iepriekšējā ceturtdienā, klases audzinātājas sazvanīts, Artis pārliecinoši teicis, ka pirmdien pēc slimības atgriezīšoties skolā, viņam būšot slimības lapa.

Draugi gan par Arta slimošanu nedaudz brīnās, saka - vēl pagājušajā nedēļā viņš portālā draugiem.lv saucis draugus tusēt.

Liktenīgajā otrdienā Artis atradās pie sava bijušā skolasbiedra Priekules novadā. Kā Dienai stāsta Arta draugi, ir versija, ka draugs aizgājis uzpīpēt, taču, kad atgriezies, Artis bijis ieslēdzies. Viņu izglābt draugam vairs nav izdevies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?