Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Par vecu? Nē!

Braucot mājās no darba, izmetu loku ar velosipēdu pa Uzvaras parka asfaltētajiem celiņiem. Riteņbraucēju mačam gatavojās bērni. Apjautājos tiesnesim, pelēkā žaketē tērptam kungam, vai es arī varu piedalīties. «Jūs būsiet visvecākajā grupā,» tiesnesis atbildēja skaļrunī. Uz mani īgni paskatījās 17 gadu vecs čalis, kurš līdz šim bija vecākais un savā grupā vienīgais.

«Būs jābrauc desmit kilometru,» viņš zobojās. Lepnums man neļāva atkāpties, pie tam tiesnesis teicās, ka lasot manus rakstus. Starts! Garām pašaujas sporta kluba braucēji, es palieku ar diviem civilā tērptiem džekiem. Pēc otrā apļa tiesnesis sauc: «Ievai Albertei pakaļ dzenas divas haizivis.» Puikas nākamajā aplī apdzen. Piektajā aplī spēki sāk zust, paripinos. Ļauju sevi apdzīt kādam mazam zellim, uzjautājot, cik apļu atlikuši. Viņš elš: «Nezinu, es tikai apdzenu.»

Finišs. Sirds dauzās, sviedri tek. Gaidām apbalvošanu. Iepazīstos ar diviem čaļiem, kuri, izrādās, dzīvo man kaimiņos. Ducīgākais steidz paziņot, ka viņš mitinās privātmājā.«Šķiet, jūs neapbalvos, jo jūs...» ieminas viens no viņiem. «Tāpēc, ka par lielu?» Puika klusē. «Par vecu?» «Nujā.» Sacensības Riteņvasara esot bērniem līdz 18 gadiem. Viņš mačos piedaloties pēc četru gadu pauzes «Pirms tam pametu, jo uznāca melnie.»

Apbalvošana mani aizkustina. Tiesnesis izber uz galda stiklenes, izliek pāris burtnīcu, pildspalvas un nolasītas grāmatas. Puikas drūzmējas ap galdu. Sejas sarkanas. Tiesnesis skaļrunī sauc uzvarētājus. Paspiež roku. Arī man. Par 2.vietu Riteņvasarā šosejas divriteņu vecākajā grupā ātrumsacīkstēs. Balvā izvēlos Egila Lukjanska romānu Kliedziens no debesīm. Arī puikas domā, ka man labāk lasīt romānu, uz kura vāka ir plika dāma. Lai Teksasas jātnieks paliekot viņiem.

«Pavilksi mani?» pie bagāžnieka virvi sāk siet kāds puika uz skrituļslidām. Mēs piedalīšoties rollingā. Cenšos atrunāties, ka pēc astoņiem vēl divus kilometrus nenobraukšu, taču puika ir neatlaidīgs. Starts! «Ātrāk, minies,» viņš mani kučierē. Pirmajā aplī turamies 2.vietā, taču otrajā paliekam trešie. Diplomu gan saņemam par 1.vietu MTB jaukto jauniešu ekipāžā rollingā.

Šādas sacensības trīsreiz nedēļā rīko Rīgas Jauno tehniķu centrs. Lai arī finansējums apgriezts, tiesnesis Aleksandrs Briedis, izbijis motosportists, darbu turpina. Kad saku, ka puikas ne reizi mani neapsmēja un arī trasē cits citu nelamāja, Briedis paskaidro, ka par rupjībām viņš diskvalificē. Brieža kungs, pateicoties jums, padsmit puikām šovasar ir cīņas spars un man - možums visam vakaram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?