Ieklausieties restorāna Provansa šefpavāra Tomasa Godiņa mīlētājdienas priekšvakara ieteikumos. Uz sīksīkajām gramu vienībām receptēs neskatieties, tas - feinšmekeriem. Faktiski katrs ņem sastāvdaļas pēc apetītes un garšas izjūtas. Rīkojieties sev un mīļotajam cilvēkam par prieku!
Pārsteigumi mīļotajam
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Marinētu cigoriņu salāti ar ceptām tīģergarnelēm
2 personām vajadzēs: 70 g cigoriņu salātu, 8 gab. tīģergarneļu
(16/20 izmērs, norādīts uz iesaiņojuma), 40 g kazas siera, 100 g
apelsīnu, 30 g salātu lapu, 40 g olīveļļas, 40 g apelsīnu sulas, 40
g avokado mīkstuma, 20 g gaišā balzamiko etiķa, sāli, piparus pēc
garšas. Ogu vinegrets: 40 g saldētu aveņu, 20 g olīveļļas, 10 g
gaišā balzamiko etiķa, 15 g cukura - sablenderē, izberž caur
sietu
Cigoriņus atdala pa lapiņām.
Gatavo mērci: olīveļļu
sajauc ar apelsīna sulu, gaišo balzamiko etiķi, sāli, pipariem un
uzlej cigoriņu lapiņām, noliek zem sloga, lai marinējas.
Apcep
tīģergarneles. Uz šķīvja liek marinētās cigorlapiņas, virsū ber ar
pirkstiem nelielos gabaliņos saplēstu kazas sieru un avokado
gabaliņus, visam pa virsu kārto tīģergarneles. Kā košu sarkanu
akcentu pāri pilina ogu vinegretu.
Apelsīna un sviesta mērcē tvaicēta laša fileja ar
2 personām vajadzēs: 350 g laša filejas, 150 ml apelsīnu sulas,
30 g olīveļļas, 1 timiāna zariņu, 40 g sviesta, 8 sparģeļus, 20 g
krešu, 5 g melnā sezama sēklu, sāli un piparus pēc garšas
Laša
fileju sagriež pa porcijām, uzkaisa sāli un piparus un cep olīveļļā
no abām pusēm. Tad uzlej apelsīnu sulu, pieliek timiāna zariņu,
pievieno sviestu un lasi tvaicē, kamēr mērce sabiezējusi. Sparģeļus
nomizo, nogriež galus un sālsūdenī, pievienojot tam mazliet
sviesta, maigi vāra 7-8 min, kamēr tie mīksti. Uz šķīvja kārto lasi
un sparģeļus. Uzkaisa grauzdētas melnā sezama sēklas.
Bez nosaukuma
2 personām vajadzēs: 30 g bumbieru, 40 g plūmju, 40 g apelsīnu,
30 g mango, 40 g banānu, piparmētras lapiņas, 50 g tumšās
šokolādes, 20 g saldā krējuma
Augļus skaisti sagriež nelielos
gabalos. Liek uz sakarsētas grila pannas, viegli apgrilē. Šokolādi
izkausē, pielej saldo krējumu. Uz liela šķīvja kārto grilētos
augļus, pārkaisa ar sakapātu piparmētru un sadur augļos bambusa
irbulīšus. Šokolādi ielej trauciņā. Augļus mērcē izkausētajā
šokolādē un ēd.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!