Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Politpadomnieki atpakaļ

Līdz ar Rīgas domes vadības maiņu ietekmīgos amatos atgriezušies «vecās gvardes» cilvēki, kas amatus zaudēja līdz ar Aigara Kalvīša (TP) valdības piespiedu demisiju un Aināra Šlesera (LPP/LC) nomaiņu Satiksmes ministrijā.

Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) birojā līdztekus bijušajai A.Kalvīša padomniecei vairākas partijas nomainījušajai Ilzei Stobovai, kura ir biroja vadītāja, ārštatā pieņemts arī ekspremjera juridiskais padomnieks, vēlāk arī A.Kalvīša biroja vadītājs Jānis Dzanuškāns. Savukārt A.Šlesera birojā atgriezušies ne tikai viņa biroja vadītāja Satiksmes ministrijā Inga Pelša un preses sekretārs Ģirts Dripe, kuri tagad pilda tos pašus amatus domē, bet arī Georgs Lansmanis. Viņš jau iepriekš devis padomus gan A.Šleseram, gan bijušajam premjeram Ivaram Godmanim (LPP/LC), agrāk bijis arī Latvijas ceļa ģenerālsekretārs, kā arī uzņēmējs dažāda profila uzņēmumos. G.Lansmanim piederoša muitas noliktava savulaik figurēja lietā par spirta kontrabandu, jo caur to valstī ieveda spirta kravu un nenomaksāja nodokļus. No vainīgajiem par labu Valsts ieņēmumu dienestam piedzina gandrīz miljonu, liecina LETA arhīvs.

G.Lansmanis vicemēru konsultējot ekonomikas jautājumos. Vaicāts, kas ietilpst viņa pienākumos, G.Lansmanis atbild, ka koordinē darbu pie «elektroniskās biznesa vides veidošanas uzņēmējiem», kas ļaus tuvākajos mēnešos maksimāli daudz elektroniskā veidā pašvaldībā organizēt sabiedriskās apspriešanas, ielu tirdzniecības atļauju saņemšanu, būvniecības saskaņošanu, iepirkumus. Bez tā G.Lansmanis A.Šleseram izsakot savas domas un nododot informāciju, kas ir viņa rīcībā. Kļūt par padomnieku viņu uzaicināja pats A.Šlesers. «Es organizēju viņa priekšvēlēšanu kampaņu, mans pienākums ir arī turpmāk strādāt šajā komandā,» uzskata G.Lansmanis. Algu par pienākumu veikšanu viņš nesaņem: «Tā mīlu Rīgu un rīdziniekus, ka esmu nolēmis atteikties no atalgojuma.»

N.Ušakovam ir četri ārštata padomnieki - J.Dzanuškāns juridiskajos jautājumos, Guntis Šēnhofs jaunatnes un sporta lietās, Ēriks Teilāns ekonomikas jautājumos, bet NVS jautājumos - multimiljonārs Igors Mališkovs, kura tēvs ir Maskavas valdības ministrs. Jautāta, kādēļ NVS perfekti pārzinošajam mēram vajag padomnieku šo valstu jautājumos, bet nevienu, piemēram, ES lietās, I.Stobova atbilde - tā esot laba doma un varbūt kādu pieņemšot. N.Ušakovs NVS pārzinot, bet tas nenozīmē, ka viņam esot laiks organizēt praktiskos sakarus. I.Mališkovs sacīja, ka par savu uzdevumu uzskata «attīstīt, attīstīt un attīstīt sakarus, kas visiem nāks par labu».

Ar J.Dzanuškānu sazināties neizdevās. Viņš domē nonācis pēc I.Stobovas ieteikuma, jo abiem izveidojušās labas attiecības kopš A.Kalvīša valdības laikiem, teica I.Stobova. Mēram vajagot divus juridiskos padomniekus (štatā padomus dod Iveta Strautiņa), jo sagatavojamo dokumentu daudzums esot ļoti liels. J.Dzanuškānam esot uzticēti līgumi, «kas iet uz ārpusi un starptautiskajām lietām». Viņa karjerai saite ar A.Kalvīti ir nākusi par labu - pēc tam, kad premjera demisija izbeidza arī viņa karjeru, J.Dzanuškāns tika iekārtots par aizsardzības ministra Vineta Veldres (TP) biroja vadītāju. Kad amatu zaudēja arī V.Veldre, viņam palika vieta Lattelecom padomē, ko jurists zaudēja šī gada sākumā.

Atalgojumu par darbu ārštata padomnieki nesaņem, apgalvoja Rīgas domē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?