Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Reveranss Jūrmalas varai

Par nodomu iestāties partijā LPP/LC paziņojusi Jūrmalas domes deputāte Marija Vorobjova. Vēl pērn viņa pārgāja pašreizējās opozīcijas pusē un palīdzēja gāzt toreizējo mēru Raimondu Munkevicu (Jūrmala - mūsu mājas), kurš pašlaik ir valdošajā koalīcijā un ieņem Jūrmalas mēra padomnieka amatu. Tagad M.

Vorobjova izteikusi vēlēšanos iestāties LPP/LC, kurai Jūrmalas domē līdz šim bija tikai viens pārstāvis - mērs Gatis Truksnis. Viņš nostiprinājis sava krēsla stabilitāti, jo tagad pozīcijā būs 10 no 15 domes deputātiem. Kā visiem jaunajiem biedriem, M. Vorobjovai partijā būs triju mēnešu pārbaudes laiks. Pati deputāte _Dienai_ atteicās komentēt savu izvēli iestāties LPP/LC.

G. Truksnis uzskata, ka domē būs lielāka stabilitāte, jo būs mazāk partiju un būs skaidrāk saprotams, ko deputāte atbalsta. Mērs domes deputātu vairākumu izvairās saukt par koalīciju, vienīgi norāda, ka viņš ievēlēts ar astoņām balsīm, bet tagad būs desmit deputātu atbalsts. Deputāts Arnis Ābelītis (Tev, Jūrmalai) pozīcijas pusē pārgāja jau agrāk un ieguva jaunizveidotās Tūrisma un kūrorta jautājumu komitejas priekšsēdētāja amatu. M. Vorobjovas gadījumā neesot runa par amatiem, jo piederība vai nepiederība partijai neesot priekšnoteikums amatu iegūšanai, apgalvoja G. Truksnis. Viņš vēl neesot domājis, kādā domes darbības jomā viņu iesaistīt, bet viņas izglītība (oficiāli tiek uzrādīts doktora grāds banku ekonomikā, kas iegūts Katoļu universitātē Sacro Coure Itālijā) atļaujot nodarboties ar revidenta funkcijām.

Domē 2009. gadā M. Vorobjovu ievēlēja no Saskaņas centra saraksta, bet kopā ar pašreizējo mēra vietnieci Larisu Loskutovu viņu izslēdza no Tautas saskaņas partijas par atbalstu R. Munkevica ievēlēšanai mēra amatā. L. Loskutova vēlāk partijā tika uzņemta atpakaļ. M. Vorobjovas vārds skaļu publicitāti ieguva pērn, kad viņa, būdama R. Munkevica vadītajā koalīcijā un ieņemdama SIA Dzintaru koncertzāle valdes locekles amatu, paziņoja, ka R. Munkevics izdarījis spiedienu uz viņu, lai par VIP kafejnīcas pakalpojumu iepirkumu konkursa uzvarētāju apstiprinātu SIA Priority. Pēc tam tika rosināta R. Munkevica atcelšana no amata, viņu aizdomās par kukuļdošanu aizturēja KNAB, bet M. Vorobjova jaunā mēra Romualda Ražuka koalīcijā tika pie kontroles komisijas vadītājas amata, kurā gan noturējās īsu brīdi, jo R. Ražuks un viņa ieceltās amatpersonas amatus zaudēja. Skandāla laikā M. Vorobjova pauda bažas par iespējamo apdraudējumu no R. Munkevica puses. Vaicāts, vai M. Vorobjova no viņa vairs nebaidās, R. Munkevics pieļāva, ka toreiz tas esot bijis tikai teātris. «Visādi ir bijis ar Vorobjovu - viņa bija pozīcijā, tad, savu mērķu vadīta, metās citā virzienā. (..) Ko viņa domā, nezinu,» izteicās bijušais mērs.

M. Vorobjovas neveiksmīgā darbība nekustamo īpašumu jomā noveda pie viņas maksātnespējas. Deputātes iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2010. gadu liecina, ka viņas parādsaistības joprojām ir tikpat lielas, cik pirms gada, - Ls 944 899 -, kaut arī pēc Jūrmalas tiesas lēmuma pieci viņai piederošie nekustamie īpašumi pārdoti, naudu saņēmis administrators un tā novirzīta kreditoru prasību apmierināšanai. Palikuši 15 īpašumi. Par darbu Jūrmalas domē un tās uzņēmumu valdēs viņa pērn saņēmusi Ls 26 822.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?