Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Salstam. Tāpat kā pērn un aizpērn

Katru vakaru, pārrodoties mājās un konstatējot, ka apkure joprojām nav pieslēgta, vilšanās un bezspēcīgas dusmas aug. Domāju, ne es viens tāds. Bēdīgākais tas, ka nekas nemainās gadu pēc gada. Man pagadījies dzīvot mājā, kuras iedzīvotāji bija sakrājuši vairāk nekā 5000 latu parādu un tā segšanai SIA Modulis 1 izdomāja iekasēt priekšapmaksu, ko namu apsaimniekošanas eksperti nosauca par nelikumīgu.

Zobus griežot, samaksāju. Zvanot apsaimniekotājam, uzzināju pašu interesantāko: izrādās, apkure ir pieslēgta jau 20. oktobrī. Ak nesilst? Laikam tad vajag atgaisot. Mēs pateiksim meistaram. Tāda atbilde piektdien, tāda pati pirmdien. Un tad notiek brīnums, un pirmdienas pusdienlaikā radiatoros siltums tomēr parādās. Taču blakus māju iedzīvotāji saka - joprojām salstam.

«Parasti apkuri uzsāk tikai tad, kad vairs jau nemaz nevar. Vienu laiku mēs protestējām, rīkojām sapulces, sūtījām pārstāvjus sūdzēties. Šogad laikam laiks vēl nav pienācis, kāds mūsu vietā to izlemj,» prāto Ķengaraga iedzīvotājs Aleksandrs. Viņš uzskata, ka par apkuri jāmaksā daudz, bet «kurš tad mums prasa?». Savukārt Prūšu ielas 22, korpuss 3 iedzīvotāja Rimma zina stāstīt, ka mājai apkuri joprojām nepieslēgs parādu dēļ. «Kāda mums daļa? Mēs taču maksājam! Vainīgi ir apsaimniekotāji, kāpēc viņi nerunā ar tiem cilvēkiem? Avīzēs raksta, ka namu pārvaldes vienojas ar iedzīvotājiem, kā pa daļām samaksāt, bet šie laikam to nedara.» Rēķinā ieskaitīto priekšapmaksu, divus mēnešus pa 29 latiem, Rimmas kundze nav maksājusi, jo tad nepietiktu zālēm un pārtikai. «Kad skaties televizoru, uzvelc vilnas zeķes, mēteli, šalli un sēdi. Pirms gulētiešanas ieej virtuvē, mazliet pasildies pie gāzes plīts un skriešus zem segas,» izdzīvošanas pieredzē dalās pensionāre. Lielākais parādnieks it kā esot iesūdzēts tiesā, kuras pirmā sēde nolikta uz 2012. gada augustu. Mēģinot aptaujāt vairākus citus iedzīvotājus, kurus vajā līdzīgas problēmas, saņemu attieksmi - jā, mēs salstam, bet kameras priekšā nerunāsim un savu vārdu neteiksim. Vai tie būtu tie nemaksātāji?

A/s Rīgas siltums pārstāve Linda Rence saka, ka šobrīd pēc apsaimniekotāju pieprasījuma kopā apkure pieslēgta 6306 (86%) namiem, tajā skaitā 4715 dzīvojamajām ēkām no 5185. SIA Rīgas namu pārvaldnieks apkurei pieslēdzis 99,9% dzīvojamo namu. Pārējo apsaimniekotāju pārraudzībā pieslēgti 80% dzīvojamo namu, bez apkures esošo dzīvojamo namu skaits ir virs 450. Lielākā daļa iedzīvotāju neesot izteikusi vēlmi uzsākt apkures sezonu, pamatojot to ar silto rudeni un vēlmi taupīt naudu. Taču ir arī nami, kuri neuzsāk apkures sezonu parādu dēļ. Šis rudens gan ir krietni siltāks nekā pērn, kad apkures sezonas pirmajās desmit dienās vidējā gaisa temperatūra bija plus 4,6 grādi, šogad tā ir teju astoņi grādi. Tomēr salstošajiem tas ir vājš mierinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?