Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Šlesers iet uz uzvaru

LPP/LC līderis Ainārs Šlesers partijas Rīgas nodaļas konferencē trešdien paziņoja, ka atbalstīs kustības Par labu Latviju aicinājumu, kuram jau pievienojušies vairāk nekā 40 uzņēmēji un pašvaldību pārstāvji. Taču savu parakstu zem dokumenta viņš varēšot likt tikai tad, kad lēmumu par iesaistīšanos jaunajā apvienībā 5.

jūnijā būs pieņēmuši LPP/LC kongresa delegāti. Taču klātesošos partijas biedrus, kuriem aicinājums konferences laikā tika izdalīts, viņš mudināja parakstīt jau uzreiz. A. Šlesers kongresu arī lūgšot izlemt, vai viņam palikt Rīgas domē vai startēt Saeimas vēlēšanās, no kā var secināt, ka viņš, visticamāk, jau ir izšķīries kandidēt uz Saeimu.

Atgādinot pirms pašvaldību vēlēšanām pieteikto mērķi iegūt 20% balsu Rīgas domes vēlēšanās, ko neizdevās īstenot, jo partija saņēma tikai 15,1%, LPP/LC līderis pirms Saeimas vēlēšanām pieteica vēl ambiciozāku plānu - sarakstam, kurā būs LPP/LC, vēlēšanās jāiegūst vismaz 35-40% un vajadzētu pārspēt Latvijas ceļa panākumu 5. Saeimas vēlēšanās 1993.gadā, kad LC ieguva 36 vietas parlamentā. Saraksta piedāvājums atšķiršoties ar pozitīvo piedāvājumu iepretim apkārt valdošajam negatīvismam. «Ja mūsu mērķis nebūs uzvara nākamajās vēlēšanās, tad šo uzvaru iegūs citi,» sacīja A. Šlesers. Viņaprāt, ir jāveicina politisko spēku konsolidācija un jāpanāk, lai samazinās partiju skaits un lai Saeimā nebūtu vairāk par trim četriem politiskajiem spēkiem.

Runu A. Šlesers sāka sev neraksturīgi, ko pats arī uzsvēra - LPP/LC līderis lasīja iepriekš uzrakstītu tekstu, kas bija minētās kustības aicinājums, pārējo vēstījumu, kā ierasts, runāja no galvas. Daļa runas bija veltīta attiecībām ar Valda Dombrovska (JL) valdību, kurai LPP/LC jau ir apsolījusi savu atbalstu, pretim piedāvājot virkni priekšlikumu, ko valdībai vajadzētu izdarīt līdz vēlēšanām. Taču, pat ja koalīcija tiem nepiekritīšot, tai atbalsts netikšot liegts. Partijas līdera runā neizskanēja vēlme deleģēt valdībā LPP/LC ministrus, kas padara ticamu sākotnēji izteikto attieksmi, ka partija varētu slēgt atsevišķu līgumu par sadarbību ar koalīciju.

Pilsoniskā savienība pirmdien koalīcijas sēdē bija visrezervētākā pret LPP/LC ienākšanu valdībā. Tās deputāts Kārlis Šadurskis Dienai trešdien atzina, ka ieguvums no šīs sadarbības būtu aritmētisks - 10 balsu Saeimā, kas nodrošinātu valdības stabilitāti. Taču no valdības darba efektivitātes viedokļa šī sadarbība būšot grūta, atzina K. Šadurskis. Viņš norādīja uz grūti īstenojamām LPP/LC prasībām, no kurām daļa izriet no A. Šlesera kā Rīgas vicemēra interesēm. Var secināt, ka A. Šlesers vēlas izmantot visas šīs situācijas radītās iespējas, sākot ar valstiskas stājas demonstrēšanu un beidzot ar Vienotības atturēšanu no runām par cīņu pret oligarhiem, ja reiz visi atbalsta vienu valdību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?