Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Sestdiena, 16. novembris
Glorija, Banga

Viss, ko sirds vēlas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rukolas salāti ar ceptām gailenēm un Parmas sieru

4 personām vajadzēs: 120 g rukolas salātu, 350 g tomātu, 70 g šalotes sīpolu, 40 g olīveļļas, 20 g ķiploku, 20 g maurloku, 250 g gaileņu, 120 g bekona, 100 g Parmas siera, 40 g gaišā balzamiko etiķa, sāli, piparus
Tomātus blanšē, noņem mizu, izņem sēklas, sagriež smalkos kubiņos. Sakapā šalotes sīpolus, maurlokus, ķiploku, pievieno olīveļļu, gaišo balzamiko etiķi, sāli, piparus, samaisa.
Rukolu noskalo un nožāvē uz salvetēm. Gailenes noskalo, nosusina un cep ar ķiplokiem, sīpoliem, pārkaisa ar sāli, pipariem. Bekonu sacep kraukšķīgu un sagriež salmiņos. Parmas sieru plāni sagriež.
Visu kārto uz šķīvja, uzlej pirmā spieduma olīveļļu.

Meža sēņu risoto ar garšaugos ceptu mencas fileju

4 personām vajadzēs: 300 g gaileņu, 240 g Arborio rīsu, 150 g šalotes sīpolu, 250 g puravu, 100 g baltvīna, 400 g vistas buljona, 700 g mencas filejas, 30 g baraviku (kamēr nav svaigu, var ņemt kaltētas), 200 g saldā krējuma, 40 g sviesta, 40 g olīveļļas, sāli, piparus, 5 g timiāna, 20 g avotu krešu
Baravikas ar pusi no puraviem un sīpoliem apcep olīveļļā, pievieno pusi baltvīna. Vāra, kamēr šķidrums iztvaikojis, tad pievieno pusi vistas buljona, pusi novāra un pievieno saldo krējumu, sāli, piparus, atkal pusi novāra. Izkāš caur sietu. Mērce gatava, ielej katliņā un uzvāra.
Gailenes noskalo, nosusina un apcep sviestā, uzkaisa sāli, piparus.
Šalotes, ķiplokus, puravus sagriež smalkos kubiņos, sviestā cep, pievieno rīsus, viegli apcep, pievieno atlikušo baltvīnu, pakāpeniski pievieno vistas buljonu, timiānu. Ēdienu visu laiku maisa, kamēr šķidrums iztvaiko, tad atkal pievieno vistas buljonu. Procesu atkārto, kamēr risoto gatavs, tad iemaisa saceptās gailenes.

Mencas fileju apsāla, uzkaisa piparus, uzliek sviesta gabaliņus, timiānu un cep krāsnī.
Uz šķīvja kārto risoto, virsū liek gatavo mencu, uzlej mērci un dekorē ar avotu kresēm.

Ogu simfonija ar kanēļa un maskarpones siera sabaj

4 personām vajadzēs: 80 g lāceņu, 80 g melleņu, 80 g aveņu, 80 g jāņogu, 80 g upeņu, 80 g baltvīna, 30 g citrona sulas, 70 g cukura, 3 olas, 2 g kanēļa, 10 g piparmētru lapiņu, 100 g maskarpones siera
Uz uguns uzliek tādu katlu ar ūdeni, kuram varēs uzlikt virsū bļodu. Bļodā iesit olu dzeltenumus, ielej baltvīnu, citrona sulu, pieber kanēli, cukuru. Visu sakuļ ar putojamo slotiņu, tad ūdens peldē, visu laiku kuļot, maigi karsē, kamēr mērce sabiezē. Pievieno maskarpones sieru un visu rūpīgi samaisa. Ogas kārto traukā, uzlej sabajona mērci. Dekorē ar piparmētru lapiņām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?