Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Zatlers būs Vienotības sabiedrotais

Neatkarīgi no tā, vai Valsts prezidents Valdis Zatlers pēc pilnvaru beigām atsauksies Vienotības piedāvājumam tai pievienoties vai izšķirsies veidot jaunu politisko spēku, V. Zatlers būs Vienotības sabiedrotais. To pēc Vienotības valdes tikšanās ar prezidentu dienu pirms Jāņiem paziņoja viens no apvienības līderiem Ģirts Valdis Kristovskis, kurš norādīja uz vienoto mērķi - apvienot spēkus, lai vairs nebūtu iespējams atsevišķu grupu spiediens uz valdību, kas līdz šim ir traucējis Vienotībai īstenot savus nodomus, ko tā deklarēja pirms vēlēšanām.

Valsts prezidents V. Zatlers pēc tikšanās ar Vienotības valdi, kas bija ieradusies Rīgas pilī kuplā skaitā, savu viedokli neatklāja, jo līdz 8. jūlijam, kad beigsies viņa pilnvaras amatā, prezidents politiskus paziņojumus par tālākiem plāniem nesniegs. Vienotības politiķiem tikšanās laikā bija radies iespaids, ka V. Zatlers neveidos jaunu politisko spēku, savukārt prezidenta tuvākie domubiedri šādu iespēju nav izslēguši. Visticamāk, lēmuma pieņemšanā liela nozīme būs Valsts prezidenta atvadu pasākumam Kokneses novada Likteņdārzā, kas ar nosaukumu Tas vārds, kam spēks iecerēts 3. jūlija vakarā. Noskaņa tajā un cilvēku gatavība iesaistīties politikā varētu ietekmēt V. Zatlera izvēli.

Pirms tikšanās ar Vienotības valdi V. Zatleram bija saruna ar premjeru Valdi Dombrovski. Pēc tās prezidents žurnālistiem atzina, ka daudz kas ir atkarīgs no cilvēkiem, kuri būs gatavi iet politikā un veidot jaunu spēku kā alternatīvu tagadējām partijām. «Tas ir iespējams, neskatoties uz to, ka laiks ir ļoti īss līdz šīm vēlēšanām un vēlēšanu kampaņa arī būs ļoti īsa,» teica V. Zatlers. Viņš vēlas redzēt Vienotības piedāvājumu, kā īstenot pārmaiņas valstī, jo nākamā Saeima «būs reformu Saeima», kurai būs jāpaveic iepriekšējos gados neizdarītais. «Amati nav mans mērķis. Mans mērķis ir pārmaiņas valstī,» teica V. Zatlers, kurš kritiski novērtēja to, ka atkal «ir sākušās vecās spēlītes», kad politiķi sāk bremzēt Satversmes tiesas tiesneses apstiprināšanu, un neesot skaidrs, «ar kādiem nolūkiem un mērķiem kandidāti [Sanitu Osipovu] politiķi grib īpaši vētīt». Ar teikto prezidents vērsās pie premjera V. Dombrovska, aicinot nevilcināties. V. Zatleru neapmierina arī stāvoklis ar nacionālo aviokompāniju airBaltic, un viņš mudināja premjeru panākt, lai būtu iesniegts kompānijas audits un ar to varētu iepazīties. V. Zatlera izturēšanās pret Vienotības līderiem rada iespaidu, ka viņa pievienošanās šim politiskajam spēkam varētu būt iespējama tikai ar ļoti stingru nosacījumu paketi. Vienotība gan ir demonstrējusi atvērtību V. Zatlera vēlmēm. Pēc tikšanās tās līderi uzsvēra, ka mērķi ar prezidentu ir identiski.

Dienā, kad Vienotība devās pie prezidenta, Diena satikās ar bijušo Saeimas deputāti Vairu Paegli, kura no Vienotības bija ievēlēta Saeimā, bet dzīvo Amerikā un no mandāta atteicās. Latvijā viņa ieradusies uz dažām nedēļām un valstī notiekošo raksturoja ar vārdiem: «Man ir ļoti žēl Latvijas tautas.» Viņai būtu jautājums V. Zatleram, kur viņš bijis pēdējos gados, ja tikai tagad pamanīja, kas notiek valstī. Bijušajai politiķei esot iespaids, ka V. Zatlers sapratis - viņam nav ko zaudēt - un tāpēc izšķiries rosināt Saeimas atlaišanu. V. Zatlera intereses šajā gadījumā sakrītot ar tautas noskaņojumu, taču V. Paegle netic, ka būs iespējams ievēlēt labāku Saeimu, jo vēlētāji jau ir vieni un tie paši un cilvēku politiskās izpratnes līmenis esot ļoti zems. Par to viņa pārliecinājusies, Rojā tiekoties ar trīsdesmitgadniekiem, kuri nesaprotot elementāras lietas - viņi, piemēram, domā, ka neviens no atlaistās Saeimas deputātiem vairs nevarēs kandidēt vēlēšanās. Pozitīvi esot tas, ka jaunieši ir aktivizējušies un kļūst ieinteresētāki, bet tas esot tikai Rīgā, nevis visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?