Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Briti šķetina Kambrijas apšaudes iemeslus

Lielbritānijas stingrie ieroču turēšanas noteikumi nepasargāja no nāves 12 nevainīgus cilvēkus, kurus trešdien Anglijas ziemeļos nošāva taksometra šoferis Deriks Bērds, kas pēdējo lodi raidīja sev galvā. Policija cenšas noskaidrot, kādēļ vīrietis vēlējās nogalināt, tomēr, visticamāk, tajā vainojams ģimenes strīds vai domstarpības ar kolēģiem. Pēc traģēdijas atskanējuši aicinājumi pastiprināt šaujamieroču izsniegšanas noteikumus.

Vainīgi strīdi?

Kluso un tūristu iecienīto paradīzes nostūri Kambrijas reģionu trešdien uz vairākām stundām pārņēma panika un neziņa, jo cauri apvidū esošajām pilsētām un ciematiem traucās taksometrs, kura vadītājs šāva uz visu, kas pagadās. Policija saņēma vairāk nekā 1400 satrauktu iedzīvotāju zvanus un reģistrēja 30 nozieguma vietas, vēsta Reuters.

Tomēr ne visi D. Bērda upuri bija svešinieki, jo savu asiņaino braucienu viņš sāka dzimtajā Roras ciematā, kur 52 gadus vecais vīrietis nogalināja dvīņubrāli Deividu un ģimenes advokātu. Tālāk viņš virzījās uz netālu esošo Vaithevenu, kur nāvējoši sašāva kolēģi Darenu Rukāstlu. Izmeklētāji uzskata, ka pēcāk D. Bērds šāva nešķirojot.

Pēc trīs stundu šaudīšanās, kuras laikā viņš arī ievainoja 11 cilvēkus (septiņus - smagi), slepkavnieks tika atrasts miris kādā mežainā apvidū. Pie viņa atrada pistoli un šauteni ar optisko tēmekli. Policija noskaidrojusi, ka D. Bērdam jau 20 gadu bija ieroča lietošanas atļauja.

Policija ir neziņā, kādēļ D. Bērds izdarīja noziegumu. Viena no versijām tiek saistīta ar neatrisinātu ģimenes strīdu par mantojumu, bet citi avoti informē, ka otrdienas vakarā viņam bijis strīds ar kolēģiem. Tovakar vīrietim bijusi saruna ar draugu, kuram viņš sacījis, ka abi redzoties pēdējo reizi, raksta BBC.

Stingra kārtība

Lielbritānijā ir vieni no stingrākajiem ieroču iegūšanas noteikumiem. Pēdējos 23 gados šeit notikušas tikai trīs nāvējošas apšaudes. Lai nopirktu ieroci, personai ir jāsaņem savas apdzīvotās vietas policijas priekšnieka atļauja, kas dod iespēju turēt vairākus ieročus. Tomēr katru reizi, kad cilvēks iegādājas jaunu ieroci, ir jāinformē likumsargi. Bet policijas priekšniekam jābūt pārliecinātam, ka atļaujas pieprasītājam ir «labs iemesls», kādēļ viņam nepieciešams ierocis, viņa psihiskā veselība ir teicama un sabiedrības drošība netiks apdraudēta, informē The Times. Tie, kas vairāk nekā trīs gadus pavadījuši ieslodzījumā, ieroča atļauju nevar saņemt.

Par spīti sarežģītajai ieroča iegūšanai, pašlaik Lielbritānijā gandrīz 600 tūkstošiem personu likumīgi pieder pneimatiskie ieroči, bet 100 tūkstošiem - ieroči, kas šauj ar patronām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Apšaudes Lielbritānijā

1987. gada 18. augustā Hangerfordas pilsētiņā Anglijā 27 gadus vecais Maikls Raiens nogalina 16, bet ievaino 15 cilvēku. Pēc tam viņš izdara pašnāvību.
1996. gada 13. martā Danbleinā Skotijā 43 gadus vecais Tomass Hamiltons iebrūk vietējā pamatskolā, kur nogalina 13 bērnus un skolotāju, pats nošaujas.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?