Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Cavetjēri risks neattaisnojās

Starta sastāvs neattaisnoja uz to liktās cerības, bet laukumā uz maiņu izgājušie futbolisti izlieto ūdeni sasmelt nespēja. Tā var rezumēt FK Ventspils zaudējumu ceturtdien Rīgā Berlīnes Hertha futbolistiem (0:1), kas Latvijas vicečempionu izslēdza no pretendentu pulka uz UEFA Eiropas līgas sešpadsmitdaļfinālu. Kurzemniekiem pēdējā spēle turnīrā 16.decembrī Nīderlandē ar Heerenveen.

Izmaiņas sastāvā

Otro grupu turnīra spēli pēc kārtas FK Ventspils sāka ar četriem, nevis pieciem aizsargiem, pirmo reizi - ar diviem izteiktiem uzbrucējiem. It kā nebija iemesla šādu izvēli apšaubīt, jo iepriekšējā kārtā spēle ar četriem aizsargiem nesa augļus Lisabonā pret grupas līderi Sporting (1:1).

Uzbrūkoša sastāva izvēle apliecināja FK Ventspils galvenā trenera Nuncio Cavetjēri pausto apņēmību cīnīties par uzvaru. Tomēr pirmajā puslaikā realitāte bija patālu no vēlmēm. Neattaisnojās 19 gadu vecā Eduarda Višņakova sūtīšana uzbrukumā. Nenoniecinot šī futbolista potenciālu, jāatzīst, ka Eduardam pietrūka taktiskās izpratnes un tik augsta līmeņa spēļu pieredzes. Malējā pussarga pozīcijā pat ar lielu centību kalnus negāza arī par diviem gadiem vecākais Aleksandrs Solovjovs. Tiesa, brāķi piespēlēs varēja pārmest teju visiem. Neko galvu reibinošu nerādīja arī otrs uzbrucējs Žoau Martinss - neizmantoja iespēju jau piektajā minūtē atklāt rezultātu. Otro elpu Martinss ieguva tikai otrā puslaika izskaņā, taču uzbrukuma noslēgumā veiksme nebija arī partneru Alekseja Višņakova un uz maiņu iznākušā Edgara Gaurača sabiedrotā.

Sastāva izvēlē savā ziņā FK Ventspils galvenais treneris bija situācijas ķīlnieks - formu zaudējis pamatsastāva pussargs Jurijs Žigajevs, traumas fons bija aizsargam Pāvelam Mihadjukam un Edgaram Gauračam. Pēdējais gan apliecināja, ka cirkšņa savainojums ar sakostiem zobiem tik atbildīgā spēlē tomēr ir paciešams.

Liktenīga bija aizsargu nesaprašanās spēles 12.minūtē, kad izgājienu pret vārtsargu Aleksandru Koliņko realizēja brazīlietis Rafaels (0:1).

Pēc spēles uzrunātie ventspilnieki komandas kapteinis Jevgeņijs Kosmačovs un Aleksejs Višņakovs neslēpa, ka pat viņiem starta sastāvs bijis zināms pārsteigums, taču plašākiem komentāriem to atstāja galvenā trenera ziņā. Divās treniņu nedēļās Itālijā mēģināti dažādi sastāva varianti, taču šāda Cavetjēri izvēle pārsteidza. Iespējams, klubs pakāpeniski uzņem nosprausto kursu uz gados ļoti jauniem futbolistiem, dodot iespēju rūdīties jau tagad. No otras puses, ja klubs tēmē uz sešpadsmitdaļfinālu, loģiskāka būtu uzticēšanās, piemēram, pieredzējušajiem uzbrucējam Andrejam Butrikam un pussargam Aleksejam Višņakovam jau spēles sākumā. Lai gan pēdējais neguva vārtus, būdams labā sitiena pozīcijā, viņa pienesums otrajā puslaikā tomēr bija acīmredzams.

Izšķīra muļķīga kļūda

Vienā gan spēlētāji un treneri bija vienisprātis - laukuma saimnieki bija pelnījuši vismaz neizšķirtu. «Par rezultātu esmu ļoti sarūgtināts,» šie vārdi par 100 procentiem atbilda Cavetjēri sejas izteiksmei. «Ļoti žēl, ka ielaidām vārtus pēc muļķīgas kļūdas, kas izšķīra iznākumu. Žēl puišu. Diemžēl šajā līmenī pat viena kļūda mēdz izšķirt spēles likteni. Ielaistie vārti manīja spēles gaitu. Līdz tam spēlējam ļoti labi, bet pēc vārtu zaudējuma zuda spēki.»

«Pirmajā puslaikā vairāk bija pretiniekus izlūkojošs futbols, labāks izdevās otrais puslaiks. Būtu uzvarējuši, ja nebūtu pieļāvuši bērnišķīgu kļūdu aizsardzībā. Bijām stiprāki nekā septembrī spēlē Berlīnē, bet nekā,» līdz galam nepadarīta darba sajūta bija Kosmačovam. «Otrajā puslaikā mums bija labi momenti, taču nepaveicās. Žēl, ka šajā turnīrā netiksim tālāk,» piebalsoja Aleksejs Višņakovs. Uzbrucējs Edgars Gauračs bija tik sarūgtināts, ka no komentāriem atteicās. Hertha galvenā trenera Frīdhelma Funkela noskaņojums bija diametrāli pretējs. «Ar rezultātu esmu ļoti apmierināts. Dažas iespējas gan palika neizmantotas. Beigās dažbrīd nācās paļauties arī uz veiksmi, īpaši situācijā, kad bumba trāpīja pa mūsu vārtu pārliktni. Ļoti priecājos arī par rezultātu Lisabonā (Sporting - Heerenveen 1:1; I.K.), jo iespēja kvalificēties nākamajai kārtai joprojām ir mūsu rokās.».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

FK Ventspils 0
Hertha 1

UEFA Eiropas līgas D grupa. 5.kārta

Vārti: Rafaels (12.). Brīdināti: Laizāns, Cigirlašs, Zamperīni, Gauračs (visi FK Ventspils). Noraidīts: Rafaels (87. - par otro dzelteno kartīti). Tiesnesis: Ištvāns Vads (Ungārija). Skatītāji: 7200.

FK Ventspils: Koliņko, Čirkins, Ndeki, Zamperīni, Hodels (Gauračs 46.), Cigirlašs, Laizāns (Butriks 83., Kosmačovs, Solovjovs, Martinss, E.Višņakovs (A.Višņakovs 56.).

Konkurenti. Sporting - Heerenveen 1:1. Vārti: Grimi (90.+1.); Asaidi (47.).

Situācija tabulā (uzvaras, neizšķirts, zaudējumi, vārtu starpība, punkti)

Sporting 3 2 0 8-5 11

Hertha 2 1 2 5-5 7

Heerenveen 1 2 2 6-7 5

FK Ventspils 0 3 2 3-5 3

16.XII: Hertha - Sporting, Heerenveen - FK Ventspils

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?