Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Gara aristokrāta lielā mīlestība

Atzīšos uzreiz - rudais runcis Billijs, viens no šī stāsta varoņiem, nācis no manas mājas pagalma Purvciemā. Pirms pieciem gadiem viņš te uzradās nezin no kurienes un kā jaunpienācējs sētas kaķu harēmā no sugas brāļiem netika mīlēts. Viņu iekaustīja katrs runcis, kam nebija slinkums, apšņāca katra kaķene. Tad notika nelaime - runcīša kāju traumēja kāda mašīna. Tā kā rudulis bija ļoti pieklājīgs un mīļš, nolēmu viņu glābt.

Beta piesaka bada streiku

Paņēmu kaķēnu pie sevis mājās, nosaucu par Pičuku, un viņš izgāja visu manu izglābto kaķu ierasto ceļu. Čiekurkalna veterinārās ambulances dakteris Artis Krūmiņš par maniem atvestajiem pacientiem vairs nebrīnās. Viņš pieklīdenīti saārstēja, attārpoja, atblusoja un kastrēja. Protams, mana kaķene Beta ļoti sašuta par jauno iemītnieku, tūdaļ pieteica bada streiku un ar mani vairs nekomunicēja. Lai ieriebtu par manu «nodevību», viņa pat izteica aktīvu protestu, lielās darīšanas divas reizes nokārtojot vannā. Taču, būdama labi audzināta, atnācējam viņa pāri nedarīja. Neskatoties uz šķietamo pamieru, zināju, ka «īrniekam» palikšana manā dzīvoklī nebūs, tāpēc ieliku viņa bildi un sludinājumu avīzē - «pusgadu vecs runčuks - tīrīgs un mīlīgs, inteliģents gara aristokrāts no pagraba meklē labas mājas». Uz publikāciju pilnīgi negaidīti atsaucās mana paziņa Latvijas Radio režisore Diāna Bērza - kad viņa ar dēlu varot atbraukt pēc runcīša? Saminstinājos - tā uzreiz, kaķi pat neredzot, brauksi un ņemsi? Ja nu tev viņš nepatīk? Diāna pasmējās - vai tad gara aristokrāts no pagraba var nepatikt? Drīz uzzināju, ka atpakaļceļā uz mājām Mellužos Diānas dēls Kristers, kas radio klausītājiem pazīstams kā aģents Kāpēc LR1 radio enciklopēdijā Kāpēc Tāpēc, nokristīja jauno ģimenes locekli par Billiju. Jau no pirmās dienas par viņu aizkustinoši rūpējās Bērzu ģimenes vecā sunīte Patrīcija, kurai brukas dēļ bērnu nekad nebija bijis. Viņa loloja, mācīja, sildīja savā midziņā Billiju, un runčuks uzskatīja Patrīciju par savu mīļo māti.

Ārlaulības bērns

Diāna mani allaž aicināja ciemos apskatīt krustbērnu, bet kaut kā nesanāca būt tajā pusē. Turklāt Diāna cītīgi man sūtīja fotogrāfijās iemūžinātus Billija dzīves mirkļus. Var pat teikt, ka runčuks izauga manā acu priekšā. Protams, fotogrāfijās. Tā pagāja vairāk nekā četri gadi. Šopavasar, nejauši ar Diānu saskrienoties uz ielas, uzzināju, ka Billijam uzradusies draudzenīte - taksene Čiepa. Nu gan jābrauc skatīties!

Sīkā mazā Čiepa pirmā paziņoja gultā diendusu snaudošajam Billijam par ciemiņu ierašanos. Tik skaņu balsi sen nebiju dzirdējusi. Drīz Čiepa nomierinājās, ielēca gultā pie Billija un iekārtojās runča siltajā līkumiņā. Billijs atvēra acis un, pārlicis Čiepai pāri savu lielo ķepu, ar garo mēli sāka takseni laizīt. Purniņš, ausis, kakls, ķermenītis, kājas... Čiepa labsajūtā aizvēra acis un ļāvās Billija aprūpei. Kad rudulim likās, ka savu uzdevumu jau godam veicis, viņš nolēma atkal pasnaust, bet Čiepa neļāva, kackāja viņu ar ķepu - nu, vēl mazliet, vēl mazliet. Billijs nopūtās un pa otram lāgam sāka laizīt Čiepu no galvas līdz kājām.

Diāna pastāstīja, ka arī Čiepa viņu mājās nonākusi tikpat nejauši kā Billijs. Pirms gada nomirusi večiņa Patrīcija, un tika nolemts braukt pēc jauna sunīša uz Slokas dzīvnieku patversmi. Sagadīšanās, bet pirms izbraukšanas Kristers draugos.lv izlasīja ziņu, ka taksenītei Cēsu pusē piedzimuši divi kucēni. Viens normāls, otrs - tikai ar vienu actiņu. Kristers sprieda - nez vai kāds gribēs ņemt tādu sunīti - vienacīti? Diāna smej: «Mums jau der tikai tādi, kas jāglābj.» Kad piezvanījuši kucēnu saimniecei, izrādījies, ka vienacīti labprāt gribējuši adoptēt vairāki cilvēki, taču vēl nevienam nekas nebija apsolīts. Nejauši sagadījies, ka taksenītes saimniece Māra Vaičūne dzīvo Bērzu mājās, Diānas un Kristera uzvārds ir Bērzs un satikšanās bija nolikta pie Bērzkroga. Diāna smējusi - tad taču jūs saprotat, ka tas sunītis ir mums nolemts! Māra neslēpa, ka kucēntiņš ir bez dokumentiem, jo nav tīrs šķirnes suns. Viņa māte ir taksenīte, bet tēvs nezināms. Iespējams, ka kucentiņa acs patoloģija izskaidrojama ar faktu, ka taksenīte jau bijusi ļoti veca. Saimnieki nedomājuši, ka viņa vēl spējīga uz mīlestības «varoņdarbiem», tāpēc sunīti nesargāja, un «kāds pļavu tētis» šo apstākli veikli izmantoja.

Kā suns ar kaķi?

Tā vai citādi, bet Čiepa nokļuva Mellužos. Ar Billiju viņai nebija «nekāds rasu un paaudžu konflikts». Šoks bija tikai pirmajā stundā. Tad gan pa gaisu gāja ķepas un astes. Taču jau drīz Billijs kļuva par lielo gudro runci, bet Čiepa - par mīļojamu un auklējamu būtni. Viņa bija tikai divi mēneši veca, un, iespējams, Billijs nolēma atdot «šim mazajam ķēmam» mīlestību, kādu pats savulaik saņēma no Patrīcijas. Viņš ne soli neatgāja no Čiepas. Abu starpā valda siltas un mīļas attiecības. Čiepai jau ir deviņi mēneši.

Kolīdz viņa ar Diānu vai Kristeru gatavojas iet ārā pastaigāties, Billijs uzreiz ir blakus - mazā taču jāsargā! Mājās viņš vienmēr uzmana Čiepu, nemitīgi viņu pucē, abi ēd no vienas bļodas un kopā mēdz arī gulēt. Saki vēl, ka šie dzīvo kā suns ar kaķi! Lai mēs, cilvēki, vienmēr tā spētu kā šie divi dabas pretpoli! Vēl pie sevis klusībā nodomāju, ka itin visi mani četrkājainie krustbērni kaķi (īsti vairs nezinu, cik viņu bijis) dzīvo pat labāk par mani. Piemēram, Billijs. Kas viņam nekait? Sava privātmāja, liels, skaists dārzs apkārt, mīļi saimnieki, daudzas gultas, jo visas, kas mājā ir, faktiski pieder Billijam, gards ēdiens un nu vēl jauka, jauna draudzenīte līdzās! Sapnis, ne dzīve!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?