Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pavasarī - vieglus ēdienus

Lai gan sinoptiķi tuvākajās dienās vēl sola mērenu aukstumu un pat slapju sniegu, pavasaris tomēr ir klāt. Cilvēki kļūst smaidīgāki un vairs nevēlas maltītei gatavot zirņus ar speķi, biezas karbonādes un skābu kāpostu zupu. Ar nepacietību esam sagaidījuši pirmos Latvijā audzētos šī pavasara gurķus, salātus un lociņus, drīz tiek solīti arī tomāti un citi dārzniecībās izaugušie veselīgie jaukumi. Ēdienkarte kļūst vieglāka un gaisīgāka.

Viesnīcas Daugava restorāna Panorāma šefpavārs Elvings Priedols piedāvā ēdienus pavasara maltītei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Siltie salāti ar sēnēm un vistu

4 personām vajadzēs: 1 ēd. k. olīveļļas, 200 g sēņu
(austersēnes, šampinjonus vai baravikas pēc izvēles),
200 g vistas krūtiņas, 1 ēd. k. sezama sēkliņu, 200 g salātu lapu, 1 daiviņu sakapāta ķiploka, 3 ēd. k. olīveļļas,
2 ēd. k. balzamiko etiķa, sāli un piparus pēc garšas
Sajauc salātu lapas ar olīveļļu un balzamiko etiķi. Sēnes sagriež nelielos gabalos un cep olīveļļā, līdz kļūst zeltainas. Vistas fileju sagriež smalkās strēmelēs, apviļā sezama sēkliņās un uz karstas pannas apcep, līdz gatavas. Salātus kārto uz šķīvja, virsū liek siltas sēnes un karstas vistas šķēlītes. Pasniedz uzreiz, lai neatdziest.

Baltās šokolādes groziņš ar mellenēm

8 personām vajadzēs: baltās šokolādes pildījumam 300 g saldā krējuma, 300 g baltās šokolādes, 3 olas, 2 olu
dzeltenumus, 70 g sviesta. Dekorējumam pēc vēlēšanās vajadzēs sarīvētu brūno šokolādi, riekstus vai veikalā
iegādātas zemenes, avenes vai kazenes
Maigi uzvāra saldo krējumu, noņem no liesmas, iemaisa šokolādi, sakultas olas, sviestu. Atdzesē. Pilda groziņos, kuri pagatavoti no smilšu mīklas. Cep 160 grādu temperatūrā cepeškrāsnī.
Atdzisušus groziņus pēc vēlēšanās dekorē ar sarīvētu brūno šokolādi, riekstiem vai veikalā iegādātām zemenēm, avenēm vai kazenēm.

Cepts zandarta filejas rullis ar puraviem, burkān

2 personām vajadzēs:
1 zandarta fileju
(300-400 g), 1 burkānu,
1 pastinaku, 1/3 purava,
100 g ķirbja, 100 g kartupeļu, 60 g sviesta, 2 ēd. k. izlobītu ķirbja sēklu, zaļumus
un citronu, sāli un piparus
pēc garšas. Biezenim -
saldo krējumu un
muskatriekstu
Burkānu, pastinaku un puravu sagriež garos salmiņos un noblanšē. Zandarta fileju attīra no asakām un pārgriež gareniski. Abas pusītes apsāla, uzkaisa piparus un katrā tin iekšā iepriekš noblanšētos dārzeņus. Rullīšus cep cepeškrāsnī 180-200 grādu temperatūrā.
No ķirbja un kartupeļiem gatavo biezeni, tam pievieno saldo krējumu un pierīvē muskatriekstu.
Sviestā apgrauzdē ķirbja sēklas, vēl pievieno sviestu un maigi pasautē.
Biezenim virsū liek cepeškrāsnī cepto zandarta un dārzeņu rullīti, pārlej ar ķirbju sēklu sviestu un dekorē ar zaļumiem un citronu daivām, un gatavs pasniegšanai.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?