Viesnīcas Daugava restorāna Panorāma šefpavārs Elvings Priedols piedāvā ēdienus pavasara maltītei.
Pavasarī - vieglus ēdienus
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Siltie salāti ar sēnēm un vistu
4 personām vajadzēs: 1 ēd. k. olīveļļas, 200 g sēņu
(austersēnes, šampinjonus vai baravikas pēc izvēles),
200 g
vistas krūtiņas, 1 ēd. k. sezama sēkliņu, 200 g salātu lapu, 1
daiviņu sakapāta ķiploka, 3 ēd. k. olīveļļas,
2 ēd. k.
balzamiko etiķa, sāli un piparus pēc garšas
Sajauc salātu lapas
ar olīveļļu un balzamiko etiķi. Sēnes sagriež nelielos gabalos un
cep olīveļļā, līdz kļūst zeltainas. Vistas fileju sagriež smalkās
strēmelēs, apviļā sezama sēkliņās un uz karstas pannas apcep, līdz
gatavas. Salātus kārto uz šķīvja, virsū liek siltas sēnes un
karstas vistas šķēlītes. Pasniedz uzreiz, lai neatdziest.
Baltās šokolādes groziņš ar mellenēm
8 personām vajadzēs: baltās šokolādes pildījumam 300 g saldā
krējuma, 300 g baltās šokolādes, 3 olas, 2 olu
dzeltenumus, 70
g sviesta. Dekorējumam pēc vēlēšanās vajadzēs sarīvētu brūno
šokolādi, riekstus vai veikalā
iegādātas zemenes, avenes vai
kazenes
Maigi uzvāra saldo krējumu, noņem no liesmas, iemaisa
šokolādi, sakultas olas, sviestu. Atdzesē. Pilda groziņos, kuri
pagatavoti no smilšu mīklas. Cep 160 grādu temperatūrā
cepeškrāsnī.
Atdzisušus groziņus pēc vēlēšanās dekorē ar
sarīvētu brūno šokolādi, riekstiem vai veikalā iegādātām zemenēm,
avenēm vai kazenēm.
Cepts zandarta filejas rullis ar puraviem, burkān
2 personām vajadzēs:
1 zandarta fileju
(300-400 g), 1
burkānu,
1 pastinaku, 1/3 purava,
100 g ķirbja, 100 g
kartupeļu, 60 g sviesta, 2 ēd. k. izlobītu ķirbja sēklu, zaļumus
un citronu, sāli un piparus
pēc garšas. Biezenim -
saldo krējumu un
muskatriekstu
Burkānu, pastinaku un
puravu sagriež garos salmiņos un noblanšē. Zandarta fileju attīra
no asakām un pārgriež gareniski. Abas pusītes apsāla, uzkaisa
piparus un katrā tin iekšā iepriekš noblanšētos dārzeņus. Rullīšus
cep cepeškrāsnī 180-200 grādu temperatūrā.
No ķirbja un
kartupeļiem gatavo biezeni, tam pievieno saldo krējumu un pierīvē
muskatriekstu.
Sviestā apgrauzdē ķirbja sēklas, vēl pievieno
sviestu un maigi pasautē.
Biezenim virsū liek cepeškrāsnī cepto
zandarta un dārzeņu rullīti, pārlej ar ķirbju sēklu sviestu un
dekorē ar zaļumiem un citronu daivām, un gatavs pasniegšanai.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!